22/10/2015

EZO SPRUCE - TONY´S HOMEWORK

We´ve been given this relatively young ezo spruce grown from seedling from our bonsai friend Libor Slatinka some 6 years ago when we visited him in the city of Děčín. Since then we´ve focused on getting the tree back in shape and somehow it has been always put aside during all these years... This year Tony has received the task to style this tree again propperly.

Tento relativně mladý smrk ajánský jsme dostali darem od našeho přítele Libora Slatinky, když jsme ho před 6 lety navštívili na jeho bonsajové zahradě v Děčíně. Od té doby jsme strom především pěstovali, než tvarovali, a po všech těch letech se ho ujal Tonda, aby ho po dlouhé době opět řádně natvaroval...


2015

This is how the tree turned out after styling by Tony (95%) and 5% of my adjustments :-), but let´s have also a quick look at the tree´s history

A takto strom aktuálně vypadá po Tondově natvarování a mých drobných úpravách - pojďme se ale podívat i na rychlou rekapitulaci historie stromu.



2009




2013








The spruce has multiple fronts and rather naturalistic appearance and I´m of course glad about this fact, good job Tony :-)!
Strom je bezpochyby "vícepohledový" a dá se i říci, že vytvarovaný v naturalistickém pojetí - fakta, která mě samozřejmě těší, dobrá práce, Tondo :-) !

Height/výška: cca 65 cm
Pot/miska: Jiří Svačina (CZ)


No comments:

Post a Comment